23948sdkhjf

Bygger hus under jordbävning och vulkanutbrott

Uppför parhus på Island samtidigt som landet drabbas av flera jordbävningar och pågående vulkanutbrott mindre än 30 kilometer från byggarbetsplatsen.

Xella Sverige är leverantör av byggsystem och  levererar flera av sina lösningar till ett byggprojekt på Island.

Inga Guðmundsdóttir är Xellas leverantör på Island:

- Under byggets gång var omständigheterna verkligen inte optimala, då den hög-seismiska aktiviteten gjorde vårt jobb betydligt svårare. Dessutom anlände den isländska våren precis när vi började lasta av containrarna med Ytong-materialet, vilket innebar snöstormar, skiftande väder och extremt kalla temperaturer. Island är Guds laboratorium, och vi bygger mitt i det.

- Målet var att bygga ett parhus gjort av nästan 100 procent Ytong lättbetong, för att möta kundernas krav på hållbarhet och stabilitet. Och vi lyckades nästan till 100 procent . Det enda som kunden valde bort till slut var trapporna, då de skulle ha kostat dubbelt så mycket som en vanlig lösning här på Island. Så vi ser potential till att förbättra oss även här, då vi ständigt arbetar för att erbjuda lösningar som kan omforma den isländska byggprocessen.

- Så vi ser potential till att förbättra oss även här, då vi ständigt arbetar för att erbjuda lösningar som kan omforma den isländska byggprocessen, säger Inga Guðmundsdóttir.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078