23948sdkhjf

Skanska i tvist med Region Blekinge – bygger 35 procent dyrare

Byggnad 46, som är Region Blekinges största byggnad på 35 år, invigdes för några veckor sedan på sjukhusområdet i Karlskrona.

Men regionen är inte överens med byggbolaget Skanska om slutnotan. Summan blev nästan 35 procent större än planerat, uppger SVT Nyheter.

Byggnad 46, som är Region Blekinges största byggnad på 35 år, invigdes för några veckor sedan på sjukhusområdet i Karlskrona.

Men regionen är inte överens med byggbolaget Skanska om slutnotan. Summan blev 35 procent större  än planerat.

– Jag vet att parterna inte är överens om slutkostanden. Skanska menar att de har rätt till att få betalt – mer än vad regionen anses vara skäligt, säger regiondirektör Peter Lilja, till SVT Nyheter.

Kontraktet som slöts med Skanska under 2018 var inledningsvis värt cirka 330 miljoner kronor.

Tre år senarenär byggnaden invigdes i november  – uppgick slutsumman till över 500 miljoner kronor. Även om Region Blekinge har gjort tilläggsbeställningar under byggnandet godtas inte samtliga fakturor.

– Vi har betalt de fakturor som anses stämma och vara korrekta. Men det är vissa summor som skiljer sig åt mellan parterna.

Skanska bekräfter detta läge och uppger att det förs en diskussion.

– Det beror ju på förändringar som kommit väldigt sent i projektet. Vår målsättning är att komma överens, säger Skanskas pressansvarige Olle Rundgren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11