23948sdkhjf

Alutrade förvärvar "Superföretag"

Alutrade, som under 2021 går mot ett rekordår med över 200 miljoner svenska kronor  i omsättning, förvärvar aluminiumföretaget MBO Tradings rörelse.

MBO Trading startades i Växjö 2011 av Mats Olsson och blev 2016 utsett till Superföretag av Veckans Affärer. MBO Trading kommer verksamhetsåret 2020-2021 att nå all time high med en omsättning på knappt 35 miljoner svenska kronor.

De senaste fyra åren har verksamheten bedrivits från Ystad och MBO har blivit en erkänd leverantör inom segmentet kundanpassade aluminiumprofiler.

- Vi ser förvärvet av rörelsen i MBO Trading som en ypperlig möjlighet för Alutrade att växa ännu snabbare än vad vi gör idag. Dessutom tror vi kunna nyttja ett antal synergieffekter, säger Mattias Söderqvist, vd och delägare på Alutrade.

Alutrades utbyggnad på 1 080 kvadratmeter invigdes i september och det finns redan nu planer för ytterligare en utbyggnad inom 2–3 år. Det innebär också att fler medarbetare
behöver rekryteras.

- Det känns som en mycket bra lösning för mig och Ulrica då vi vet att Alutrade kommer ta hand om våra kunder på ett väldigt bra sätt,  säger Mats Olsson, vd och ägare till MBO
Trading.

I förvärvet ingår ingen personal. Verksamheten kommer bedrivas från kontoret i Växjö. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109