23948sdkhjf

Historiskt när industriområde blir stad i Barkarby

På torsdagen tog Nordr och Järfälla kommun ihop det första spadtaget för att  förvandla Veddesta gamla centrum och industriområde till livfull stadsmiljö.

Nordr är först ut i området med sitt projekt Veddestaden: sju kvarter med 1 200 lägenheter, en förskola och kommersiella lokaler.

Enligt avtal om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby ska Järfälla kommun uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2035.

Under de kommande tio åren ska det växa fram en helt ny stadsmiljö i Barkarby med tusentals moderna bostäder och arbetsplatser, hotell, Stockholms första skidspår inomhus, handel, service, restauranger och lokaler för kultur, utbildning, sjukvård och hälsa.

Allt detta granne med Stockholmsregionens nya framväxande nod för kollektivtrafik där tunnelbana, buss, pendeltåg, regional- och fjärrtåg år 2026 kommer att binda samman Mälardalen och Stockholm på ett helt nytt sätt och göra Barkarby till en strategiskt viktig plats i regionen.

Nordrs projekt Veddestaden blir den första pusselbiten i den nya stadsmiljön och får ett läge vid Veddestabäcken och grönområden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109