23948sdkhjf

BE Group skriver avsiktsförklaring om fossilfritt stål

BE Group AB och H2 Green Steel tecknar en avsiktsförklaring gällande samarbete och distribution av fossilfritt stål på den nordiska marknaden.

Avtalet innebär att BE Group kommer ha kapacitet att leverera stålet till sina kunder med start 2025. Det nya samarbetet är också ett viktigt steg i BE Groups ambition att på sikt kunna erbjuda ett komplett sortiment av hållbart stål. Som oberoende ståldistributör för BE Group diskussioner med flera europeiska stålproducenter.

H2GS har ambitionen att starta stålproduktionen under 2024 och senast 2030 planerar de ha en årlig produktionskapacitet om 5 miljoner ton högkvalitativt stål. I produktionsprocessen av det fossilfria stålet minskas koldioxidutsläppen med upp till 95 procent och på sikt är H2GS ambition att utsläppen ska minskas ytterligare.

”Vi är glada att vi kommer att ha möjligheten att erbjuda fossilfritt stål från H2GS till våra kunder. En del i vårt hållbarhetsarbete är att hjälpa små- och medelstora bolag, som oftast inte köper stål i stora kvantiteter, att köpa hållbart stål till konkurrenskraftiga priser”, säger Peter Andersson, VD för BE Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094