23948sdkhjf

Stora koncernen köper upp lilla målafirman

Storskogen förvärvar genom dotterbolaget Måla i Sverige, Larssons Måleri.

Larssons Måleri erbjuder ett brett utbud av måleritjänster i Umeå med omnejd. Larssons Måleri blir en del av målarkoncernen Måla i Sverige AB som idag består av 17 bolag med total omsättning på cirka 700 miljoner kronor.

Larssons Måleri i Umeå grundades 2009 i Umeå och leds idag av Magnus Sandström och Lars-Göran Lindgren. Under 2020 uppgick bolagets omsättning till runt 23 miljoner kronor, EBIT till cirka 5 miljoner kronor. Vid utgången av 2020 hade bolaget drygt 15 anställda.

– Vi är glada att få Storskogen som långsiktig och finansiellt stark huvudägare. Vi ser fram emot att fortsätta att driva och utveckla Larssons Måleri tillsammans med Storskogen, övriga målerier i Måla koncernen samt våra leverantörer och kunder, säger Magnus Sandström, vd på Larssons Måleri.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster.

- Vi är mycket glada över att ha förvärvat Larssons Måleri. Det är ett välskött bolag med en mycket stark position på marknaden, hög kompetens och långtgående relationer med sina leverantörer och kunder, säger Peter Ahlgren, affärsområdeschef Tjänster.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11