23948sdkhjf

Polarbröd slår till på nytt vindkraftverk

Polarbröd är på väg tillbaka efter branden och köper nu sitt femte vindkraftverk,  därmed överträffar man sitt mål att vara självförsörjande på energi.

Polarbröds fyra vindkraftverk Aurora, Borealis, Stella och Polaris får sällskap av ett femte: Nova. Polarbrödkoncernens energibolag Polarkraft förvärvar ytterligare ett kraftverk i vindkraftsparken Bösjövarden, där tre av bolagets befintliga vindkraftverk står.

– Det känns fantastiskt att välkomna Nova till Polarbröd. Klimatet och uthållig försörjning är vår tids kanske största ödesfråga och vi måste därför bygga långsiktigt hållbart. Ytterligare ett exempel på våra satsningar på förnybar energi är installationen av solpaneler på en fastighet i Luleå som blev nominerad till Solenergipriset 2021, säger Cindy Kite, hållbarhetschef på Polarbröd.

2012 sjösatte Polarbröd en tioårsplan med målet att vara självförsörjande på energi till 2022. De fyra första vindkraftverken var dimensionerade för att täcka bageriernas energibehov. Med Nova uppfyller och överträffar man målet för hela koncernen. Köpet innebär att Polarbröd nu kommer att producera mer förnybar energi än vad koncernen använder.


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078