23948sdkhjf

Dreamteam till Stora Trähus

Stora Trähus i Stockholm den 8 december inleds med ett verkligt dreamteam, då både projektledare, konstruktör och leverantör tar plats i programmet.

Anna Ervast Öberg, Folkhem, Anna-Lena Gull, Setra, och Frida Tjernberg, BTB, kommer att inleda Stora Trähus med att berätta om hur projektet Cederhusen i Stockholm genomfördes.

Alla tre har det senaste dryga året medverkat i NTT och Woodnet, där de berättat om sina engagemang för Cederhusen och för träbyggandet. Läs gärna artiklarna på Woodnet, och hitta tuffa frågor att ställa till dem under Stora Trähus.

Den 8 december kommer vi också att ta grepp på säkerheten på arbetsplatserna, ta reda på hur vi följer de boendes reaktioner på att bo i ett stort trähus och visa upp stora trähusprojekt från hela världen. Men när man tagit hänsyn till säkerhet, klimat och trivsel är det avgörande för hur ett hus byggs ändå som regel den ekonomiska verkligheten. Därför kommer Anders Carlsson från Derome att beskriva hur kostnader och intäkter påverkas när man bygger stora hus av trä.

Vi kommer att dela ut inte mindre än två priser till Årets Trästad! På grund av pandemins utbrott förra året fick Skellefteå aldrig sitt välförtjänta pris. Nu ska vi dela ut detta, tillsammans med priset till Årets Trästad 2021. Vem som får priset i år? En hemlighet till den 8 december!

När programmet gått igenom de hårda fakta kommer en arkitekt och en politiker att berätta hur de tänker kring stora trähus, hur de ska se ut och var de kan placeras.

Målet med Stora Trähus har sedan starten 2014 varit att dagen ska vara det effektivaste sättet att skaffa sig en gedigen kunskap om fördelar och utmaningar kring byggandet av stora trähus. Årets konferens är lite extra rolig eftersom det nu byggs så många och så avancerade trähus i Sverige och världen. Kolla gärna själv den 8 december.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094