23948sdkhjf

Skidåkare i världsklass tränar byggnadsarbetare

Östgötaföretaget med över 400 anställda samarbetar med framgångsrika Ida Dahl som ska inspirera till skadeförebyggande träning.

Åhlin & Ekeroth Byggnads AB har en uttalad nollvision gällande olyckor på arbetsplatsen och sjukdom på grund av ohälsosam arbetsbelastning och nu tas ytterligare ett steg för att nå nollvisionen, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Ida Dahl ska via videoklipp med träningstips inspirera medarbetarna till skadeförebyggande träning.

Hos Åhlin & Ekeroth pågår ständigt en rad olika aktiviteter och åtgärder med syfte att minska såväl arbetsplatsolyckor som arbetsrelaterade skador och sjukdomar. Anna Thörnow, som är HR-generalist inom Åhlin & Ekeroth, berättar att företaget hela tiden söker nya vägar för att nå sin viktiga nollvision.

- Även om det idag finns smarta hjälpmedel som underlättar på våra byggen så är den egna kroppen det absolut viktigaste ”verktyget”. 

Ida Dahl, ursprungligen från Mantorp men idag bosatt i Östersund, är en av landets mest lovande längdskidåkare inom långlopp. Förra vintern kom hon trea i Vasaloppet och totaltvåa i den internationella långloppscupen Visma Ski Classics för att bara nämna några av hennes meriter. Vid sidan om sin elitsatsning och heltidsstudierna till civilingenjör inom industriell ekonomi kommer hon nu alltså spela in träningsvideos för byggnadsarbetare. Men vad har skidåkning med bygg att göra?   

- Det sägs att längdskidåkning är en av de sporter som kräver mest träning i såväl kvantitet som kvalitet för en lång och framgångsrik karriär. Här ser jag paralleller till byggbranschen där det säkert finns många yrken som sätter kroppen på prov. Jag kommer att fokusera på övningar som är enkla att genomföra och som kan vara extra nyttiga för just byggnadsarbetare, men som alla givetvis kan ha nytta av, säger Ida Dahl optimistiskt. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141