23948sdkhjf

Byggrobotik på stark frammarsch

Byggrobotik har stor potential att bidra till nya värdekedjor med ökad säkerhet, produktivitet och minskad miljöpåverkan som resultat. 

Frågan är hur samhällsbyggnadssektorn tar steget och vad som då krävs?

Den 26 oktober hålls ett framtidsinriktat seminarium, Nordic ConTech Talks. Det går att ta del av den senaste forskningen, inspiration från gruvindustrin och konkreta exempel på hur robotisering utvecklar byggprocessen. Vad innebär det i praktiken och hur fungerar det på byggplatser där robot och människa redan jobbar sida vid sida? 

– Det händer väldigt mycket inom robotisering just nu. En robot på en byggarbetsplats är något helt annat än vad det vara för bara något år sedan och det ska bli riktigt intressant att både få se konkreta exempel på hur vi kan ha nytta av robotar och få prata om hur detta kan utveckla branschen nu - både på kort och lång sikt, säger programledaren Fredrik Bauer.

Nordic ConTech Talks arrangeras av Svensk Byggtjänst tillsammans med Smart Built Environment, Byggföretagen, Installatörsföretagen och InfraSweden2030.Nordic ConTech Talks arrangeras av Svensk Byggtjänst tillsammans med Smart Built Environment, Byggföretagen, Installatörsföretagen och InfraSweden2030.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093