23948sdkhjf

Byggbolag växer över 2000 procent

Hans snabbväxare nafsar byggjättarna i hasorna. Infracon rusar upp till toppen – vinner mark i rekordtakt.

Jonas Sjöströms företag Infracon hade åren 2017-2020 en tillväxt på 2 286 procent. och toppar bland  Örebro läns Dagens Industri Gaseller, skriver tidningen.

Jonas Sjöström upptäckte i en tidigare tjänst ett stort behov hos elbolagen att bygga om och modernisera sina ställverk. 

Hösten 2015 startade han eget och hyrde de två första åren in personal inom betong- och markläggning, och mycket handlade om just ställverk.

Sveriges elnät är fullt av ”vägkorsningar”där det  finns ett ställverk ägt av ett elbolag som kräver sin egen infrastruktur.

- Hela Sveriges elnät är från 1960-talet. Jag upptäckte att elnätsägarna började att investera i ställverken. Vi gör vägar och allt som behövs runt omkring, säger Jonas Sjöström till Dagens Industri.

2017 bestämde sig för att anställa de betongarbetare han tidigare hade hyrt in till projekten. 

2020 utvidgades verksamheten med en markavdelning vilket gjort att Infracon i dag konkurrerar med jättar som NCC och Skanska när det gäller väg- och brobyggen. 

Tillväxten har lett till att Jonas Sjöström inte längre är bolagets vd. Per Wallstedt är från den 1 januari i år vd bakgrund från Örebroföretaget Byggtema.

Företaget omsatte 218 miljoner kronor 2020. Resultat efter finansiella poster var 13,6 miljoner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125