23948sdkhjf

Sizes tillverkar 80 lägenheter åt SBB

Industriella flerbostadshustillverkaren Sizes tecknar tillsammans med Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB ytterligare ett entreprenadavtal.

Denna gång för uppförandet av 80 hyreslägenheter i två hus i Höganäs. Husen med stomme i massivträ tillverkas enligt Sizes industriella system som innebär hög kvalitet med kortare ledtider än traditionellt byggande.

I centrala Höganäs förtätar SBB bebyggelsen på egen fastighet i kvarteret Sjöcrona med totalt 80 hyreslägenheter i hus med 5 våningar, motsvarande cirka 4640 kvm BTA. Genom avtalet och Sizes industriella tillverkning av kvalitativa flerbostadshus i trä kan projektet genomföras effektivare jämfört med traditionella projekt.

- Vi gläds över att vårt samarbete nu med SBB utökas och att vi får fortsatt förtroende i att utveckla klimatsmarta bostäder åt SBB. Med vår flexibla tillverkningsprocess kan vi möta SBB:s projektspecifika behov och önskemål, säger Niklas Andersson, vd  för Sizes.

- Vårt samarbete med Sizes innebär att vi kan utveckla kvalitativa och attraktiva bostäder som samtidigt går i linje med SBB:s Vision 2030 då bolaget ska vara klimatpositivt, säger Erik Hävermark, Chef Projektutveckling för SBB.

Produktionsstarten sker i november och ett första spadtag togs den 15e oktober.

Projektet i Höganäs blir det andra projektet som Sizes tillverkar för SBB. Just nu färdigställs cirka 200 lägenheter i Nykvarn med beräknad inflyttning i början av 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094