23948sdkhjf

Ingen konjunktur från Byggföretagen

Byggföretagen avstår från att sia om byggkonjunkturen. Orsak: Den cementkris som nedstängning av kalkstensbrottet i Slite på Gotland, kan ge upphov till.

Så här års brukar Byggföretagen presentera en utblick för innevarande år och det nästkommande.

En siffersatt bedömning för bygginvesteringarnas utveckling under 2022 skulle i dagsläget helt enkelt vara behäftad med så stor osäkerhet att informationsvärdet skulle vara nära noll.

Osäkerheten ligger i att flera, på varandra följande, juridiska och politiska steg återstår att ta. Med enkel kombinatorik kommer vi därför fram till ett mycket stort antal möjliga utfall.

Detta medför att det inte heller är möjligt att lägga fram en analys med olika scenarier, utan Byggföretagen stannar vid en beskrivning av utvecklingen för innevarande år, heter det i pressmeddelandet.

– Bygg- och anläggningsbranschen har en mycket osäker tid framför sig. Produktionsstopp i Slite vid en överklagan av Cementas speciallag skulle ge fatala konsekvenser på samhället i stort. I sämsta möjliga scenario riskeras 175 000 jobb i vår bransch redan i höst, säger Emil Flodin, analytiker, Byggföretagen.


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078