23948sdkhjf

Bättre att renovera än att riva och bygga nytt

Samverkansarenan CCBuild har gått från 30 till 60 anslutna parter på bara ett år, därav Skanska som nyligen anslutit sig.

Arkitekter, byggföretag, fastighetsägare, materialleverantörer, offentliga aktörer och många fler vill vara med.

En tredjedel av Sveriges avfall kommer från bygg- och rivningssektorn. Men mycket av det kan fortsätta användas. Därför finns Centrum för cirkulärt byggande – en arena där byggbranschens aktörer samverkar för att skapa mer återbruk och cirkulära materialflöden. Och intresset för att vara med ökar stadigt; på bara ett år har antalet parter fördubblats.

– Tolv miljoner ton byggavfall skapas varje år i Sverige. Tusentals ton av det är högkvalitativa produkter som hade kunnat fortsätta användas, säger Carina Loh Lindholm på IVL Svenska Miljöinstitutet som är koordinator för Centrum för cirkulärt byggande.

Bland dem som har anslutit de senaste månaderna finns byggjätten Skanska.

– Klimatutsläppen kan minskas betydligt om mer material återvinns och återbrukas. Vi vill därför öka andelen återbrukat material i våra projekt genom samverkan och lärae tillsammans med kunder och andra viktiga aktörer, säger Andrea Pap de Pesteny som arbetar med hållbar affärsutveckling på Skanska.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094