23948sdkhjf

Stort byggvaruhus kan etablera sig i Jönköping

Byggvaruhuset Hornbach är på väg att etablera sig på Hedenstorp i Jönköping.

Tekniska kontoret i Jönköping föreslår att Jönköpings kommun skriver på en avsiktsförklaring med varuhuset där etableringen omfattar en byggnad på mellan 11 000 – 12 000 kvadratmeter.

– Det känns väldigt spännande att vi har den här etableringen på gång. Kommunens ambition är att, i samverkan med parter som har en långsiktighet i sitt engagemang, fortsätta utveckla Jönköping som en levande stad och ett starkt regioncentrum, säger Linda Helte, mark- och exploateringschef i Jönköpings kommun.

Om Tekniska nämnden godkänner Tekniska kontorets förslag innebär avtalet att bolaget får förtur att köpa ett specifikt markområde om cirka 27 000 kvadratmeter tomtyta inom området för verksamheter och handel Hedenstorp Östra i Jönköpings kommun, innan definitiv överlåtelse kan ske.

– Hedenstorp Östra har dessutom ett naturligt upptagningsområde i västra delarna av kommunen där omfattande expansion av både bostäder och verksamheter kommer att ske de närmaste åren, säger Sven Rydell, näringslivschef i Jönköpings kommun.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095