23948sdkhjf

Skål för Sveriges nordligaste skybar

Ett steg närmre öppningen av Kirunas nya landmärke. "Enklaste vägen att bestiga Kebnekaise".

Mitt i vad som blir det nya Kiruna reser sig stadens nya landmärke mot himlen. I byggnaden som snabbt blivit en av Kirunas mest spännande, med sin arkitektur inspirerat av Kebnekaise och Lapporten, huserar stadens största hotell, Scandic Kiruna.

Hotellet med sina 231 rum och Sveriges nordligaste skybar, med utsikt mot Kebnekaise och den lappländska fjällvärlden, står redo att den 5 april, 2022, välkomna Kirunabor och långväga gäster till ett helt nytt hotell i Sveriges senaste stad.

På Scandic Kiruna möter vildmarken det moderna och den internationellt omtalade nya staden. Kebnekaise och Lapporten i Abisko nationalpark har legat till grund för hotellets exteriör och fasaden med sin u-dal och höga topp har snabbt blivit ett nytt arkitektoniskt landmärke för Kiruna.

Redan på entréplanet, vid första fotsteget in i hotellets base camp, kommer gäster att mötas av en inredning inspirerad av den omgivande naturens årstider och detaljer som knyter an till vandring, klättring och naturen runt om staden. Hotellet blir således en naturlig mötesplats för både Kirunabor och långväga gäster.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094