23948sdkhjf

Rejlers och Consigli förbättrar branschen med AI

Rejlers och techbolaget Consigli i Norge startar samarbete för att förbättra bygg- och fastighetsbranschen med hjälp av artificiell intelligens.

Den nya lösningen innefattar stöd av digitala ”självprojekterande” ingenjörer och historiska data, vilket erbjuder byggbranschen både ökad produktivitet och sänkta kostnader. 

Under de senaste åren har så kallad BIM-teknik och digitala byggarbetsplatser skapat nya standarder inom bygg- och fastighetsbranschen. Artificiell intelligens tar nu tekniken till en ny nivå, vilket kommer att resultera i bättre byggnader samtidigt som branschen sparar både tid och pengar.

– Dagens sätt att projektera, med mycket manuellt arbete och antaganden, är ineffektivt och innebär en hög risk för misstag. Därför hjälper vi Consigli att ta fram en datadriven projekteringslösning som säkerställer samordning över gränserna mellan tekniska, praktiska och estetiska aspekter av byggnaderna och analyserar sig själv fram till den bästa lösningen, säger Anders Jensen Jåma, chef för digital innovation på Rejlers i Norge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.127