23948sdkhjf

Generationsskifte hos Piteås största fastighetsägare

Tredje generationen Wiksten tar över ansvaret för Fastighets AB Rawi när Ulf Wiksten lämnar över stafettpinnen till sonen Björn.

Björn Wiksten tar över rollen som vd på fastighetsföretaget från och med den 17 september. Björn har arbetat på Rawi i snart nio år i olika roller och innan dess som konsult på EY (tidigare Ernst och Young).

Vd-bytet sker inom familjen – från andra till tredje generationen Wiksten. Syskonen Eva, Björn och Karin är alla aktiva i olika roller i företaget och även kusinen Tomas arbetar nära företaget. Avgående vd Ulf Wiksten kommer att finnas tillgänglig som seniorrådgivare inom främst projektverksamheten och som en aktiv styrelseledamot framöver. 

– Strategin mot nöjda kunder och medarbetare samt en hållbar tillväxt ligger fast även framåt, säger Björn Wiksten.

– Jag är väldigt nöjd över att ha tre duktiga barn som valt att engagera sig i företaget och har stort förtroende för att de kommer att utveckla företaget på ett bra sätt, säger Ulf Wiksten.

Rawi står för Ragnar och Anny Wiksten och startades 1962 av bondsonen, entreprenören och sedermera byggmästaren Ragnar Wiksten.

Bolaget startade som en avknoppning av byggverksamheten med affärsidén att äga, förvalta och utveckla centrumfastigheter i främst Piteå. Grundvärderingarna "att bygga hus med hög kvalitet med lokala entreprenörer för långsiktigt ägande och förvaltning", har varit med från början.

Sönerna Ralf och Ulf Wiksten tog över 1978 och drev Rawi tillsammans fram till 2006. Rawi är idag Piteås största privata fastighetsägare, enligt företagets inlägg på Facebook.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141