23948sdkhjf

Byggelement nyanställer 15 personer

Byggelement utökar personalstyrkan vid anläggningen utanför Stenungsund för att säkerställa övergången till att framställa ECO-Prefab i samtliga produktionshallar.

– Vi vill bidra till en bättre miljö och behöver bli fler för att ta nästa kliv mot en hållbar klimatomställning, säger Krister Olausson, platschef i Ucklum.

Peabs dotterbolag Byggelement, en av Sveriges ledande leverantörer av kompletta stomsystem i betong och prefabricerade betongelement, är inne i en expansiv fas.

Sedan två veckor tillbaka är en ny silo för slagg på plats vid fabriken i Ucklum. Silon möjliggör att ECO-Prefab kan gjutas i fabrikens samtliga tre produktionshallar. Genom att blanda in en högre andel slagg som bindemedel i betongen minskar Byggelement klimatavtrycket.

– Med ECO-Prefab sänker vi koldioxidutsläppen med upp till 35 procent. Dessutom minskar andelen cement i betongen, vilket kan bidra till att stärka hållbarheten, säger Krister Olausson.

Byggelement är Ucklums största arbetsgivare sett till antal arbetstillfällen och  personalstyrkan växer nu till 130 personer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093