23948sdkhjf

Vasst samarbete för bättre kontroll på byggena

”Genom att vara först ut visar vi också att det inte är modernt med inlåsningseffekter som tidigare varit alla leverantörers mål.”

Moba Sweden AB, SkyMap Innovations AB och Volue AB berättar i ett pressmeddelandet om ett helt ny samarbetsprojekt där de tre företagen har slagit sina kloka huvuden ihop för att ”öka möjligheterna att kontrollera byggprocessen”.

Rent konkret har de tre företagen integrerat programvaror och produkter på ett sätt som ska effektivisera datahanteringen.

Tanken är att data ska kunna flöda smidigt från insamling, design, översyn och anpassning mellan SkyMap Portal, Gemini Terräng och Xsite Manage.

Syftet uppges vara att åstadkomma en sömlös uppkoppling mellan kontor och arbetsplats, så att entreprenörerna har effektiv tillgång till realtidsinformation, förklaras i ett pressmeddelande.

– Med samarbetet levereras kopplade tjänster som täcker hela byggprocessen vilket ger nya möjligheter för entreprenörer, projektägare och beställare, säger Joakim Jansson, försäljningschef Volue AB Infrastruktur Sverige, i pressmeddelandet.

Enligt trion ska projekten tydligt kunna visualiseras och samordnas så att det går att ta fram analyser, mängder och beräkna kostnader.

De data som mäts eller tas in via drönare ska bli underlag för modeller som sedan förs över till olika maskinstyrningssystem.

Systemet dokumenterar också vad som händer under arbetets gång och informationen synkas automatiskt till kontoret, förklarar de tre företagen, som hävdar att detta ger lägre kostnader och högre kvalitet.

Enligt pressmeddelandet arbetar alla de tre företagen för att driva utvecklingen av digitaliseringen inom bygg och anläggningsbranschen inom sina specifika verksamhetsområden, och de anser att samarbetet är ett steg i att omvandla hur branschen ska fungera.

– Vi på Moba Sweden ser stora möjligheter med samarbeten som ökar värdet för våra kunder samt utveckling av byggprocessen. Hantering av data är en del i att bli mer effektiv och skapa bättre underlag och dokumentation för våra kunder. Att ha förståelse för sina projekt och hur dom utförs är en enormt viktig del för att bli mer lönsam. Vi vill samarbeta med dom vassaste företagen på marknaden och den kompetensen SkyMap Innovations AB och Volue AB besitter göra oss tillsammans till kompletta leverantörer, säger Patrik Wallgren, vd Moba Sweden, i pressmeddelandet.

– I dagsläget finns det inga andra på marknaden som lyckats åstadkomma denna typ av integration - en integration där alla parter strävar efter att skapa nytta och enkelhet. Genom att vara först ut visar vi också att det inte är modernt med inlåsningseffekter som tidigare varit alla leverantörers mål, säger Jon Bengtsson, Grundare/vd SkyMap Innovations AB, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125