23948sdkhjf

Nya vittnen i ÖFK-härvan i hovrätten

– Det har blivit lite konstigt, det är vi som ska bevisa vår oskuld. Så fungerar inte svensk rättspraxis, menar Danlel Kindberg. 

Östersunds FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg dömdes i tingsrätten till tre års fängelse för grov ekonomisk brottslighet. Domen överklagades och nu tas målet upp av hovrätten.

Det handlar om de nya vittnen som åklagaren kallat in för att bevisa att de arbeten som fakturerats Peab och Östersundshem inte blivit utförda, skriver SVT Nyheter.

För att leda i bevis att arbete bedrivits  på stadsdel norr i Östersund, så kallaräven  Daniel Kindberg nya vittnen till rättegången i hovrätten, sjkriver SVT Nyheter.

- Vi ska inte föra någon bevisning överhuvudtaget. Utan det är åklagaren som ska föra en bevisning om vad som inte har hänt, men nu när tingsrätten landat i den slutsatsen så tänker vi att det är lika bra att höra dem i hovrätten, säger Daniel Kindbergs försvarsadvokat Olle Kullinger.

Ekobrottsmyndighetens åklagare menar ju att Daniel Kindberg och Sollefteåföretagaren har flyttat över pengar till Östersunds fotbollsklubb genom osanna fakturor, bland annat avseende jjord- och grustransporter i Östersund, uppger SVT Nyheter.

Tingsrättens dom delar den uppfattningen, men medger att delar av arbetet kan ha utförts och därmed att vissa delar av fakturor kan stämma, skriver SVT Nyheter

Källa:

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094