23948sdkhjf

Nytt återbruksavtal minskar Peabs byggavfall

Peab ingår ett samarbete med återbruksaktörerna Återbruket i Göteborg och Malmö Återbyggdepå för att minska svinnet av byggavfall.

Varje år slängs tusentals ton byggmaterial i Sverige. På Peab arbetar man på flera sätt för att återvinna och återanvända överblivet byggmaterial.

Peab är först ut som stort bygg- och anläggningsföretag att teckna ramavtal gällande återbruk i Malmö och Göteborg. Avtalen har upprättats som ett steg i att minska mängden avfall i Peabs verksamhet och öka cirkulariteten. Överblivet material från byggarbetsplatser såsom dörrar, fönster och köksinredning hämtas av återbrukarna för att kunna säljas vidare.

Tillsammans med återbruken skapar vi bättre möjligheter att ta vara på överblivet material, så att det kan komma till användning. Vi arbetar även för att etablera liknande samarbeten på fler orter i Sverige, säger Elisabet Stadler, miljöchef på Peab.

Samarbetet med båda återbruksaktörerna har redan startat. På projektet Textilfabriken i centrala Göteborg har allt från begagnade fönster, garderober och toalettstolar till kök hämtats av Återbruket. Vid ombyggnadsprojektet HSB Brf. Fyrverkaren i Helsingborg har Peab hittills bytt ut närmare 650 fönster och dörrar.

Väl på depån rengörs materialet och rensas från infästningar och fogskum för att därefter kunna säljas vidare.


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141