23948sdkhjf

Serneke: "Bristfälliga förundersökningar i Sundbyberg"

Sundbybergs stad bröt samarbetet med  Serneke, som å sin sida menar att kommunen inte har levererat de bygghandlingar som de ska.

Fredrik Elmgren är regionchef för Serneke och uppger för Building Supply:

-- Projekten vi utför i Hallonbergen är utförandeentreprenader vilket innebär att Sundbybergs stad ska leverera bygghandlingar som ger förutsättningar att utföra jobbet. Vi anser inte att de har levt upp till detta. Bland annat handlar det om bristfälliga förundersökningar av mark och ledningar samt undermålig bygghandlingsprojektering.

 -- För oss är det en förutsättning att arbeten kan genomföras på ett säkert sätt för våra anställda, våra underentreprenörer men också för människorna i närområdet. Bygghandlingarna har inte givit oss de förutsättningarna vilket har hindrat oss att utföra våra arbeten som planerat och överenskommet.

 -- Beslutet att avbryta de återstående arbetena kom oväntat för oss och även om beslutet att avbryta de kommande etapperna är beklagligt är det nödvändigt att projektet ges en omstart för att arbetena ska kunna genomföras med handlingar som säkrar ett tryggt genomförande av arbetena, säger Fredrik Elmgren.

Fredrik Härdén är förvaltningschef för Sundbybergs stad. Building Supply ställde två frågor till honom rörande de två pågående byggentreprenaderna i Hallonbergen, som man nu avbrutit med Serneke.

Innebär förseningen att även att andra delar i projektet försenas?

-- Tyvärr så är ytterligare förseningar ofrånkomliga i det här läget. Vi hoppas kunna ta igen förlorad tid genom att arbeta aktivt och smart med planeringen av kommande arbeten. Vi har ju idag mer kunskap om projektets förutsättningar och har en möjlighet att lära oss av de utmaningar vi ställts inför hittills.

 Är det inte ovanligt för er att avbryta ett samarbete med en byggentreprenör?

-- Det är lyckligtvis ovanligt att vi avbryter samarbetet med entreprenörer i förtid. Vi har normalt sett en flexibilitet och förståelse för att det uppkommer frågor som inte går att förutse i samband med att upphandlingsunderlaget skickas ut, men i det här fallet har vi landat i att det är bäst vi går skilda vägar, säger Fredrik Härdén.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.39