23948sdkhjf

Han blir ny vd i snabbväxande byggbolaget

Robin Ferlesjö tar över rollen som vd i Thage i Skåne AB och han har arbetat inom Thage i Skåne AB sedan 2010 då han började som projektingenjör.

-- Normalt har vi en orderstock på cirka en miljard. I dag ligger den på det dubbla, två miljarder, säger Robin Ferlesjö till Byggindustrin.

Han har efter sin roll som projektingenjör arbetat som arbetschef, entreprenadchef och nu senast entreprenadchef med en tillika roll som vice vd.

 Redan under gymnasiala studier var bygg inriktningen, som sedan efterföljdes av en kort period som träarbetare i produktionen. Därefter studerade han vidare vid Chalmers Tekniska Högskola på Väg- och Vattenbyggnad. Sin första tjänst som nyexaminerad civilingenjör hade han som arbetsledare på ett annat byggföretag innan han började på Thage i Skåne AB.

– Robin har stor teknisk kunskap kombinerat med en personlighet, som inger förtroende både hos medarbetare och kunder. Han brinner också för att utveckla Thage i Skåne AB och dess medarbetare, säger Anders Andersson, ägare, styrelseordförande och koncernchef för Thage-koncernen.

Thage i Skåne AB:s tidigare vd, Per-Åke Isacsson, kommer att finnas kvar inom företaget som senior rådgivare och vice vd.

Att Per-Åke tar ett steg tillbaka för att släppa fram en ny vd ligger rätt i tiden för Thage i Skåne AB:s framtida utveckling och är ett gemensamt beslut mellan Per-Åke och Thage i Skåne AB:s styrelse och ägare.

Thagekoncernen har totalt runt 400 medarbetare och består av 5 bolag: Thage i Skåne AB, Plåtexpressen i Malmö AB, Stålsmeden Syd AB, Förvaltnings AB Floresta samt Förvaltnings AB Skräbeån. 

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11