23948sdkhjf

Mikael Brandt är ny ordförande i Lindbäcks bygg

Lindbäcks bygg vänder förlusttrenden och går mot vinst under 2021. Samtidigt blir Mikael Brandt ny styrelseordförande i bolaget.

Det enligt Lindbäcks bygg, som för 2020 redovisar en förlust på 260 miljoner kronor, vilket framgår av ett pressmeddelande från företaget

– Vi står dessutom väl rustade nu med redan tagna investeringar i en toppmodern produktionsapparat som nu faktiskt nominerats till Lean-priset vilket i sig är meriterande, säger Stefan Lindbäck, vd, Lindbäcks Group.

Enligt bolaget finns förhoppningar om att vända till vinst under 2021. Mikael Brandt, som är ny styrelseordförande för Lindbäcks bygg, har en bakgrund som verksamhetskonsult i Capacent management consulting och EY.

–  Lindbäcks är inne i en förändringsprocess vars syfte är att skapa en plattform för framtida tillväxt och lönsamhet. Mycket har gjorts, ett imponerande arbete av organisationen och ledningen måste jag säga, men vi har en del kvar att göra innan vi kan säga att vi är där vi vill vara. Jag är helt övertygad om att kommer nå dit och tillsammans ska vi möta de utmaningar vi står inför, säger Mikael Brandt.

Brandt räds inte de miljonförluster som Lindbäcks redovisat för 2019 och 2020:

Lindbäcks har tidigare haft en styrelse och fyra bolag, Group, Bygg, Fastighet och Boende.
Under bolagsstämman i juni ändrades strukturen, från och med nu har varje bolag en egen styrelse. Lindbäcks Group har Annica Lindbäck som styrelseordförande, Lindbäcks Bygg har Mikael Brandt som styrelseordförande och Lindbäcks Fastighet har Anna Bergsten som styrelseordförande.

Lindbäcks Boendes verksamhet och personal ligger i dag i Bygg.

Förändringen görs för att anpassa styrelsesammansättningen mer specifikt mot varje bolags inriktning och behov av styrelsekompetens.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109