23948sdkhjf

Dags att nominera till Årets Byggchef

Liselott Bergkvist är regerande mästare i Årets byggchef. Nu vill hon få fler att nominera andra – för hela branschens skull.

– Att premiera någon som gör ett bra jobb ger eko, säger hon, i ett pressmeddelande.
Fjolårets vinnare Liselott Bergkvist, regionchef på Peab i Göteborg, upplever att utmärkelsen har gett stor effekt.

– I början var det väldigt mycket ståhej, säger hon. Jag fick blommor, det var folk som ringde, skrev sms och skickade mejl… Många tidningsreportage. Det var kul! Man blir väldigt hedrad. Och så tänker man att man ska fortsätta vara en bra chef.

I priset ingår en plats i Ledarstudions program Det personliga uttrycket. En utbildning som gett Liselott Bergkvist praktiska verktyg i vardagen:
– Mycket handlade om ledarskap och värderingar, men också om hur man med kroppen och rösten kan få fram sitt budskap. Hur man håller ett bra anförande, hur man fångar publiken i ett möte, hur man står på ett bra sätt för att känna sig trygg, var man ska fästa blicken… Det var en jättenyttig utbildning.

Vad utmärker en bra byggchef?
– Att vara en god ledare handlar många gånger om att få med sig människor. Då tror jag på att se sina medarbetare och att både ställa krav och pusha dem. Det är viktigt att vi jobbar i team, för då blir vi så himla mycket starkare. Om man jobbar tillsammans och får till den kulturen, då får man med sig väldigt mycket. Sedan finns många olika typer av ledarstilar, men det här är min. Och då tror jag ju att den är bra!

Sedan 2010 har Byggcheferna och tidningen Byggvärlden utsett Årets byggchef. Nu kan du nominera till 2021 års utdelning, via ett formulär på Byggvärldens sajt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109