23948sdkhjf

Ikea bygger om varuhuset i Malmö

Ombyggnationen är del i en större satsning i Malmö där möbeljätten även planerar att bygga nya arbetsplatser och ytor för innovation, utveckling och kreativa möten i anslutning till varuhuset enligt ett nytt koncept.

I förra veckan öppnade Ikea sitt första varuhus under konceptet ”home experience of tomorrow varuhus” i Shanghai.

Nu ska satsningen, vars format är en pilot, nå Malmö där Ikea planerar bygga om och utveckla dagens varuhus till ett center för livet hemma. Varuhuset byggs om och till med ytterligare 10 000 kvadratmeter.

Ombyggnationen inleds vid årsskiftet och planeras vara klar under vintern 2022. Då försvinner uppdelningen mellan ett plan för möbler och ett för tillbehör och istället ska en komplett lösning för respektive rum i hemmet presenteras. 

– Målet är att göra varuhuset till en plats som genom upplevelser, gemensamt skapande och digitala lösningar stimulerar intresset för livet hemma och heminredning. Tillsammans med våra kunder i varuhuset vill vi utforska och testa nya sätt att möta deras olika behov och därmed tillsammans skapa morgondagens detaljhandel, säger Tobias Bogefors, varuhuschef i Malmö.

Förutom ny varuhuslayout ska tag-själv-lagret minimeras för att skapa utrymme för mer inspiration, föreläsningar och workshops för kunderna, heter det vidare.

Vid sidan av ombyggnation av varuhuset väntar en byggnad, ett retail campus, med arbetsplatser integrerad i dagens varuhus för möbeljätten ska  kunna testa nya idéer och lösningar samt  ytor för innovation, utveckling, kreativa möten, samarbeten och utbildning

Ett första steg till ombyggnation och utveckling inledds nu med en detaljplaneprocess för att tillsammans med Malmö stad pröva vilka möjligheter som finns.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11