23948sdkhjf

Få unga förstår sin Brf:s ekonomi

Var fjärde i åldern mellan 18-30 år uppger att de helt saknar eller endast har liten koll på sin Brf:s ekonomi.

Det visar rapporten Sveriges Bostadsrättsrapport 2021. 

Sveriges Bostadsrättsrapport 2021 visar att allt fler oroar sig för sin förenings ekonomi jämfört med tidigare år. I år uppgav närmare var fjärde svarande att de oroar sig för föreningens ekonomi, samma siffra i fjol var endast 18 procent.

Årets rapport visar dock att majoriteten av landets bostadsrättsägare fortsatt upplever att de har mindre, liten eller ingen koll alls på föreningens ekonomi. Endast 13 procent uppger att de i mycket hög utsträckning har koll på ekonomin i föreningen.

Det råder också stora skillnader bland åldrarna när det kommer till förståelse för föreningens ekonomi. 

I åldern 18-30 år uppger endast 39 procent att de anser sig i hög eller mycket hög grad ha koll på sin förenings ekonomi.

Motsvarande siffra hos den äldre generationen, 51-65 år, är hela 63 procent. 

–  Vi vet av erfarenhet att många har bra koll på föreningens ekonomi i samband med ett bostadsköp, men att intresset för det dalar kraftig när man väl flyttat in, säger Markus Pålsson, affärsområdeschef för ekonomisk förvaltning på SBC.

Sveriges Bostadsrättsrapport grundar sig på en statistiskt säkerställd undersökning baserad på svar från 1 061 svenska bostadsrättsägare över hela landet. Av dessa är 46 procent kvinnor och 54 procent män.

Artikeln är en del av vårt tema om Borätt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094