23948sdkhjf

Industriellt byggande har potential i Skåne

Kvarteret Vrakbåten i Ystad håller god styrfart och nu är bygget av bostadsprojektet igång. De 224 hyresrätterna i trä byggs av Derome på uppdrag av Magnolia Bostad och med Heimstaden som ägare och förvaltare.

– Bygget av Vrakbåten i Ystad är en del av det pågående samarbetet med Magnolia Bostad där vi tillsammans utvecklar hållbara bostäder i trä, berättar Anders Jonsåker, divisionschef inom Derome. Det känns extra kul att rikta blicken söderut, till Skåne där vi även satsar stort inom andra verksamheter och där det finns stor potential i att utveckla träbyggandet.

Stor efterfrågan på hyresrätter
I likhet med många andra städer är efterfrågan på hyresrätter stor och detta blir ett ordentligt tillskott i Ystad, även om behovet är långtifrån uppfyllt.

– Detta projekt visar på potentialen med storskaligt industriellt byggande i trä, säger Johan Axelsson vd Derome Husproduktion. Att vara med och bidra med ett stort antal hyresrätter är helt i linje med vår syn på bostadsproduktion med en mix av bostadstyper och ägandeformer. Vi är ett företag som vill skapa hem för hela samhället.

– Vi satsar på det industriella byggandet och ser positivt på möjligheterna att tillsammans med större samarbetspartners som Magnolia Bostad driva på utvecklingen. Vi ser också att allt fler kommuner antar en träbyggnadsstrategi vilket blir ett viktigt verktyg när kraven ökar på att redovisa minskade klimatavtryck säger Johan Axelsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095