23948sdkhjf

Ica Maxi helt i trä

Ica Maxi, Apotek Hjärtat och Min doktor tar plats i den hållbara fastigheten vid infarten till Åkersberga.

En ny Ica Maxi ska byggas i Åkersberga, norr om Stockholm. Butiken blir helt i trä och får sällskap av Apotek Hjärtat och Min doktor i samma byggnad. Totalt handlar det om en investering på 180 miljoner kronor. Byggstart är planerad hösten 2021 för planerad öppning under våren 2023.

– Österåkers kommun är en snabbväxande kommun och en viktig marknad för Ica. Vi vill fortsätta satsa i området, säger Anna Nyberg, vd Ica Fastigheter.

Fastigheten på totalt 7 000 kvadratmeter blir Ica Fastigheters mest hållbara butiksprojekt hittills. Förutom att fastigheten byggs helt i trä kommer den att förses med solceller, sedumtak och geoenergi, och uppfylla kriterierna för Miljöbyggnad Guld.

Handlaren Claude Schaffert, som nu driver ortens Ica Kvantum, ser fram emot att, tillsammans med sina barn, nu börja jobba med öppningen av Ica Maxi Åkersberga i sikte. Den nya stormarknaden etableras vid infarten till Åkersberga och väg 276.

Ica har de senaste åren satsat allt mer på att bygga i trä.

Uppdraget att bygga anläggningen i Åkersbergahar gått till Peab. Beställare är Fastica Åkersberga AB och kontrakssumman uppgår till 180 miljoner svenska kronor. Projektet innefattar nybyggnation av handelsanläggning för Ica med tillhörande markanläggning och parkering samt rivning av befintlig byggnad på fastigheten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141