23948sdkhjf

Byggbolaget byter vd - igen

Styrelsen utser Martin Karlsson till ny vd för Zenergy AB och dess dotterbolag med tillträde 1 november 2021.

Nuvarande vd Urban Stenevi lämnar bolaget under sommaren, efter bara knappt ett år då han tillträdde den 19 augusti 2020.

-- Zenergy har under Urbans tid som vd utvecklat organisationen, sålt nya projekt och tagit Zenergy till nästa nivå när det gäller processer och leveranser av projekt. Mycket positivt har hänt under den relativt korta tiden Urban varit vd och vi tackar Urban för sina insatser för bolaget, säger Pontus Eklind,  styrelseordförande för Zenergy.

Urban Stenevi efterträdde vd:n Johan Olofsson, ingående i koncernledningen som chef för affärs- och produktutveckling och som tillträtt vid årsskiftet 2018/2019.

Martin Karlsson är utbildad byggnadstekniker och kommer närmast från en roll som vice vd för Elitfönster På Plats, som ingår i börsnoterade Inwido koncernen. Där har han varit operativt ansvarig för bolagets verksamhet och med stor framgång byggt upp företagets organisation, samtidigt som företaget haft en fin tillväxt och ett positivt resultat.

Martin Karlsson har varit verksam som chef i flertalet andra roller inom bygg- och fastighetsbranschen.

Från och med juni har styrelsen utsett Dick Jagdell till tilflörordnad vd. Han har en gedigen bakgrund som byggentreprenör och jobbat många år som projektledare på byggprojekt. 

Zenergy försattes i rekonstruktion i januari 2019 efter finansiella problem.

Så sent som den 7 maj i år tecknade Stjärnporten avtal om köp av tio radhus av Zenergy  till ett värde av 28 miljoner kronor.

Zenergy grundades 2009 och företagets patenterade element ska göra det möjligt att tids- och kostnadseffektivt färdigställa bostäder och andra typer av fastigheter som uppfyller EU-regelkrav inom energieffektivitet, brandsäkerhet och fuktresistens.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095