23948sdkhjf

Skanska ansluter sig till klimatinitiativ

Skanska ansluter sig till klimatinitiativet som samlar länder och ledande företag engagerade i att uppnå Parisavtalet.

The Leadership Group for Industry Transition (LeadIT) lanserades av regeringarna i Sverige och Indien vid FN:s klimatmöte i september 2019 och stöds av World Economic Forum.

Tidigare i våras anslöt sig USA. Företag som är medlemmar är till exempel Vattenfall, ThyssenKrupp, Hybrit, DSM, Volvo, och Scania.

– Detta gör det möjligt för oss att ytterligare accelerera arbetet mot klimatneutralitet. Vi vill agera kraftfullt i omställningen och har sedan 2015 minskat våra egna koldioxidavtryck med 40 procent.

– För oss handlar det om att också minska utsläppen från material och att erbjuda klimatsmarta lösningar som hjälper våra kunder att uppfylla sina klimatmål, säger Anders Danielsson, vd, Skanska.

Skanska står bakom Parisavtalet och har som mål att nå netto noll koldioxidutsläpp i hela värdekedjan senast 2045. Målet inkluderar även leverantörer, underleverantörer och användare av de byggnader som Skanska uppför.

– Vi vill också se högre klimatkrav i offentliga upphandlingar, säger Lena Hök, hållbarhetsdirektör, Skanska.

– Vi behöver en ambitiös industritransformation som adresserar koldioxidutsläppen i hela värdekedjan,  säger Gökce Mete, chef för LeadIT-sekretariatet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063