23948sdkhjf

Byggbolag vann tvist

Kalmar tingsrätt dömer en vimmerbykvinna att betala drygt 50 000 kronor till ett byggbolag för utfört jobb, men också närmare det dubbla i rättegångskostnader.

Byggföretaget yrkade att kvinnan skulle betala 51 753 kronor för utförda renoveringsarbeten på kvinnans fastighet, enligt överenskommelse och på löpande räkning, skriver Dagens Vimmerby.

Företaget uppger att man sammantaget har fakturerat 131 461 kronor för utförda jobb och levererat material. Av dessa ska kvinnan betala 79 708 kronor inklusive ROT-ersättning.

I ett avtal ska kvinnan och företaget ha kommit överens om att löpande räkning skulle tillämpas samt vilka timpriser som skulle gälla.

Att kvinnan inte har betalat hela den fakturerade summan beror på att hon anser att byggföretaget inte har levt upp till det som överenskommits, och det med stöd av konsumenttjänstlagen.

Bland annat menar hon att arbetet inte är färdigställt.

Kalmar tingsrätt ansåg att kvinnans uppgivna reklamationer gjorts allt för sent.  

Domslutet blev därmed att kvinnan ska betala 51 753 kronor till byggföretaget och ersätta för byggföretagets rättegångskostnader. Yrkade 93 966 kronor ansågs skäliga, skriver Dagens Vimmerby.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078