23948sdkhjf

Fasadgruppen köper bolag i Danmark

Fasadgruppen förvärvar Byens Tag & Facade, en entreprenörfirma med fokus på renovering av tak, fönster och fasad.

Byens grundades 2008 och drivs av fyra erfarna delägare som alla kommer fortsätta arbeta i sina respektive roller.

Byens tjänsteerbjudande omfattar tak, fönster och fasader och bolaget har byggt upp en stark ställning på den danska renoveringsmarknaden med en stor projektportfölj under de senaste åren.

Bland tidigare projekt finns Köpenhamns rådhus och Sorø Klosterkirke, liksom flertalet omfattande renoveringsprojekt i flerbostadshus. Byens har under senare år investerat i att utveckla digitala projektstyrningsmetoder vilket har bidragit till god lönsamhet och hög tillväxt.

Byens har 69 heltidsanställda och omsatte cirka 220 miljoner svenska kronor under verksamhetsåret 2020.

-- Byens blir vårt tredje förvärv i Danmark och är ett perfekt komplement till övriga verksamheter, särskilt genom deras gedigna kompetens inom tak och fönster – ett erbjudande som vi tidigare inte haft på marknaden. Vi ser också en mycket bra kulturmatchning då Byens arbetat med tydligt hållbarhets- och medarbetarfokus. liksom att man hela tiden strävar efter att bli bättre. Deras arbete med digital projektstyrning hoppas vi kunna dra nytta av i övriga Fasadgruppen, säger Peter Andersen, affärsområdeschef för Fasadgruppen Danmark.Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062