23948sdkhjf

Hybridelement ska öka träbyggande

Metsä Wood har konstruerat ett hybridsandwichelement av betong och trä. Därmed ska byggbolag kunna sänka sina koldioxidutsläpp utan att förändra sitt sätt att bygga.

Eftersom byggbranschen står för 30 procent av världens koldioxidutsläpp är behovet av hållbara lösningar på marknaden akut.

Tillsammans med sin samarbetspartner Lipa-Betoni har Metsä Wood tagit fram ett nytt  väggelement, som ska underlättara för byggföretag att gå över mot ett mer hållbart alternativ.

-- Hybridsandwichelementen bidrar till att öka andelen trä, så att vi på ett effektivt sätt kan bygga mer hållbara hus. Detta gemensamma utvecklingsprojekt är ett av våra  bidrag till att hjälpa byggbranschen i en tid där det är viktigare än någonsin att ta ställning för klimatet, säger Håkan Arnebrant, Business Development Manager på Metsä Wood Sverige.

-- Idag är betong det vanligaste väggelementet för flerbostadshus i Norden eftersom det är det traditionella sättet att bygga på, men med de nya hybridsandwichelementen vill Metsä Wood öka träanvändandet då trä är det enda konstruktionsmaterialet som lagrar kol, säger Håkan Arnebrant, affärsutvecklingschef på Metsä Wood Sverige.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078