23948sdkhjf

XL-Byggs ägare förvärvar storaktör

Mestergruppen AS, majoritetsägare till Mestergruppen Sverige AB, med kedjorna XL-Bygg, Bolist och Järnia, köper måleri- och ytbehandlingsaktören Malorama.

Malorama är Norges största aktör inom försäljning och distribution av måleri- och ytbehandlingsprodukter. Efter uppköpet uppgår koncernens omsättning till 17 miljarder norska kronor, det vill säga 16,9 miljoner svenska kronor.

Mestergruppen äger bygghandelskedjor, hustillverkare och takstolsproducent och tillhandahåller bland annat arkitekt- och rådgivningstjänster samt tjänster inom egendomsutveckling.

I Sverige är Mestergruppen AS majoritetsägare till Mestergruppen Sverige,.Nu tar Mestergruppen ett ännu större grepp om värdekedjan när man som en del av sin tillväxtstrategi förvärvar Malorama.

Malorama omsätter i dagsläget runt 2,3 miljarder norska kronor. Kärnverksamheten består av både grossist- och detaljhandel och inkluderar kedjorna Mal Proff och Mur Tak Proff, logistikverksamheten Farveringen och kedjorna Fargerike och Kulør.

Malorama levererar till över 1200 butiker. i Norge. Företaget har ett komplett produktsortiment samt digitala stödsystem och lösningar för både butiker och hantverkare.

- Syftet med förvärvet är att stärka Mestergruppens förmåga att förenkla och förbättra vardagen för våra kunder. De kommer få tillgång till fler distributionsplatser, tillgång till ett större utbud och bättre logistik i och med förvärvet av kedjorna inom Malorama. Företagen kompletterar varandra och vi förväntar oss att bli ännu effektivare tillsammans, säger Mikkel Sandvik, Koncernchef Mestergruppen.

För att affären ska igenom måste den norska motsvarigheten till Konkurrensverket ge sitt godkännande och affären väntas vara genomförd efter sommaren.

    Kommentera en artikel
    Meddela redaktionen
    Utvalda artiklar

    Sänd till en kollega

    0.063