23948sdkhjf

Skanskatopp blir Sandbäckens nya koncernchef

Styrelsen för Sandbäckens har utsett Mikael Matts till ny vd och koncernchef.

Han har en lång erfarenhet från ledande positioner inom bygg och projektutveckling, både i Sverige och utomlands. Samtidigt ansluter Johan Henriksson i rollen som group CFO och Johan Karlström övertar posten som styrelseordförande efter Håkan Bergqvist.

Mikael Matts tillträder som vd den 1 juni 2021 och övertar därmed rollen från Mats Åström.

Mikael Matts kommer närmast från Skanska där han har haft flera ledande befattningar, bland annat som vice vd för Skanska Sverige samt som ansvarig för Skanskas bostadsutveckling i Europa.

--- Sandbäckens har en stark geografisk närvaro, en stabil kundbas och är väl positionerade för att ta större marknadsandelar på en växande marknad. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Sandbäckens ledning och lokala dotterbolag i koncernens fortsatta tillväxtresa, säger Sandbäckens tillträdande vd, Mikael Matts.

Per den 1 juni 2021 ansluter även Johan Henriksson i rollen som Group CFO.  Johan Henriksson har en gedigen erfarenhet från roller som finanschef för Skanska USA Civil, Skanska Sverige och Skanska infrastrukturutveckling. 

Johan Karlström ersätter samtidigt Håkan Bergqvist som Sandbäckens styrelseordförande. Håkan Bergqvist kommer fortsätta som ordinarie styrelseledamot.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063