23948sdkhjf

Gasklockan byggs om - Björn Ulveus ska driva scen

Nästa år startar förarbetena med att förvandla gasklockan till eventarena. Pop House med delägaren Björn Ulvaeus och Stockholms stad tecknar avtal. 

– Pophouse Entertainment Group är den aktör till vilken staden kommer hyra ut Gasklocka 2, och som kommer att driva scenverksamheten. Pophouse är en etablerad aktör som bland annat äger och driver scenverksamheten på Cirkus på Djurgården, säger Staffan Lorentz, projektchef för Norra Djurgårdsstaden, i ett pressmeddelande.

Det är i Gasklocka 2 som är aktuell

Processen att hitta en samarbetspartner inledde Stockholms stad i somras.

I augusti tecknade staden ett samarbets- och intentionsavtal med Pop House där tanken är att det sedan ska mynna ut i ett hyresavtal.

Hyran kommer vara tvådelad med en bashyra om 20 miljoner kronor plus moms per år, samt 10 procent av omsättningen på belopp över 60 miljoner kronor per år.

Så här ser tidsplanen ut enligt Stockholms stad:

2022: Förberedande arbeten 
2023: Byggstart
2026: Evenemangsverksamhet beräknas komma igång

Gasklocka 2 ritades av Ferdinand Boberg och stod klar 1899, sex år efter Gasklocka 1. Utformningen av gasklockorna påminner om varandra, men de varierar något i dekorationerna. Den stora skillnaden är proportionerna, gasklocka 2 är betydligt större.

Gasklocka 2 är en av de bäst bevarade byggnaderna i gasverksområdet och har stort kulturhistoriskt värde för området som helhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.188