23948sdkhjf

Nytt uppdrag för sparkad NCC-chef - vald med stor omsorg

Peter Wågström blir ny styrelseordförande i fastighetsbolaget Arlandastad Holding, som siktar på börsnotering i höst. 

Arlandastad Group är ett fastighetsbolag vars affärsidé är att identifiera strategiska områden och utveckla fastigheter till dess fulla potential.

Bolaget har sedan 2007 kontinuerligt förvärvat mark som utgör angöringen till Arlanda med en projektportfölj om 30 miljarder kronor. 

Nu utses Peter Wågström till ny ordförande i Arlandastad Group. Han fick 2017 lämna som vd på NCC efter ett flertal svaga rapporter och aktieras på börsen.

– Jag har grundat bolaget och kommer fortsatt att vara huvudägare, så jag har valt min efterträdare med stor omsorg. Peter har varit verksam i styrelsen i tre år, jag känner honom och hans kapacitet väl. Han är helt rätt för det här uppdraget, säger nuvarande ordförande om sin efteträdare till Fastighetsnytt. 

– Arlandastad Group har byggt upp kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser.  Denna kunskap kan vi nu, via en börsnotering och en tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden, nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden för såväl samhället som för våra aktieägare, säger Peter Wågström, ny ordförande i Arlandastad Group.

Peter Wågström har idag styrelseuppdrag, verkar som entreprenör och investerare. Peter har tidigare varit koncernchef i NCC och har genom åren haft en rad ledande positioner inom fastighetsbranschen. Han besitter en gedigen kompetens och erfarenhet av att verka i en noterad miljö och inom bygg- och fastighetsområdet. 

Två nya stytrelseledamöter, Maria Rankka och Sunniva Fallan Röd, utses också. 

Styrelsen består därmed av Peter Wågström (Ordförande), Per Taube, Leif West, Maria Rankka, Sunniva Fallan Röd, Tomas Rudin, Peter Markborn och Björn Nilsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093