23948sdkhjf

Trelleborgs Hamn ger MVB Waterfront-uppdrag

Trelleborgs Hamn anlitar MVB för att uppföra Waterfront, hamnens nya kontors- och servicebyggnad.

Byggnaden blir tre våningar hög med en total yta på runt 4 800 kvadratmeter. Husets vågformade design är inspirerad av hav och vatten liksom stålfasaden, vilken ska skifta i blå, turkosa och mörkgrå kulörer beroende på väder och tid på dygnet.

Waterfront gör det möjligt för Trelleborgs Hamn att samla hela sin organisation under ett tak. Arkitektkontor Arén har ritat och designat byggnaden.

-- Vi ser mycket fram emot det första spadtaget och att MVB ska bygga framtidens moderna och klimatsmarta hamnkontor och personalbyggnader som vi har planerat för sedan många år tillbaka. Waterfront kommer att bli det nya landmärket för Trelleborgs Hamn, både mot havet och mot staden, säger Jörgen Nilsson, VD Trelleborgs Hamn AB.

Waterfront är en del av den pågående utbyggnaden av Trelleborgs Hamn, som i sin tur är en del av Trelleborgs kommuns omfattande stadsutvecklingsprogram Kuststad 2025.

Byggstart för Waterfront är sommaren 2021 och projektet beräknas vara klart senast den 7 juni 2023 med ambition att det skall slutföras snabbare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.16