23948sdkhjf

BDX samlar sina styrkor inför nytt stort uppdrag

BDX sätter upp en särskild organisation inför ytterligare ett stort  ett vindkraftsprojekt –  både entreprenad, maskin och transport samt betong och ballast involveras.

BDX Företagen AB har kammat hem flera stora vindkraftsprojekt och nu uppges det vara dags igen – inom projekt Kallamossen, fem mil väster om Piteå, där totalt 68 turbiner ska uppföras.

BDX uppgift blir att, på totalentreprenad, designa och konstruera både vägar, kranplatser, fundament, ett internt el- och fibernät samt utföra underhållsarbeten för hela projektet.

– Vi har satt upp en särskild organisation för det här projektet som både involverar vår entreprenadverksamhet, betong och ballast samt vår maskin- och transportverksamhet, säger Peter Lindqvist, affärschef Mark stora projekt, BDX Företagen AB, i pressmeddelandet.

Kontraktet sträcker sig till slutet av 2022, enligt BDX handlar det om det fjärde större vindkraftsprojektet företaget åtar sig i området.

– Vi har långsiktigt byggt upp en kompetens inom det här området och det visar sig när ytterligare en aktör ger oss förtroendet att utföra den här typen av entreprenadarbeten i en vindkraftspark, säger Fredrik Persson, vd BDX Företagen AB, i pressmeddelandet.

BDX  beställare är den tyska kapitalförvaltaren Luxcara.

– Vi är mycket glada över att kunna tilldela BDX kontraktet över entreprenadarbetena för vindkraftsparken Kallamossen och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dem i det här projektet. BDX erfarenhet från liknande projekt är en av anledningarna till varför vi valde dem. Vi är övertygade om deras förmåga att kunna leverera ett bra resultat i projektet, säger Philip Sander, direktör, Luxcara, i pressmeddelandet.

– Det här är ett strategiskt viktigt uppdrag för BDX och det är naturligtvis även glädjande att få förtroende från Luxcara, säger Fredrik Persson.

Läs mer om: BDX
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078