23948sdkhjf

NCC bygger om citykvarter i Göteborg

NCC ska i partneringsamarbete med Hufvudstaden bygga om och bygga ut kvarteret Johanna i centrala Göteborg.

Ubyggnaden ska skapa många nya arbetsplatser för handel, restauranger och kontor. Affären är en totalentreprenad i samverkan med ett ordervärde på cirka 1,2 miljarder svenska kronor.

– Utvecklingen av kvarteret Johanna är ett av Hufvudstadens största projekt under 2000-talet. Ambitionerna är mycket höga och vi kommer att skapa något helt unikt i detta kvarter. För att lyckas behövs duktiga partners och vi är glada över att vi nu har tecknat avtal med NCC, säger Fredrik Ottosson, affärsområdeschef Göteborg, Hufvudstaden.

NCC:s uppdrag innebär att utföra en om- och tillbyggnad av kvarteret Johanna, beläget mellan Östra Larmgatan och Fredsgatan i centrala Göteborg. Befintliga byggnader ska byggas om och renoveras, ett nytt hus ska uppföras på den tomt som stått obebyggd efter en brand och hela det nya kvarteret ska byggas ihop med en tillbyggnad om tre våningar.

När hela ombyggnationen står klar kommer kvarteret totalt att inrymma ca 44 000 kvadratmeter, varav runt 22 000 kvadratmeter helt nybyggda ytor.

– Projektet startar nu med förberedande arbete och ombyggnation startar i början av 2022. Hela projektet ska vara klart under slutet av 2025. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078