23948sdkhjf

Jula köper hotell Gyllene Uttern efter konkursen

Jula Hotell förvärvar Hotell Gyllene Uttern, beläget strax söder om Gränna vid Vättern, med en rik historia och start 1933 som Sveriges första motell och vägkrog.

− Det är en fantastisk anrik anläggning med en unik historia, miljö atmosfär. Hotellet har verkligen ett bra läge utmed E4:an, i ett område som gjort för fritid och rekreation, i den underbara Grännabygden med fin natur och med en härlig utsikt över Vättern och Visingsö, säger Karl-Johan Blank, Jula Holdingkoncernens ägare och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Planen är att öppna upp verksamheten redan till sommaren, givetvis med respekt för hur corona-restriktionerna utvecklas.

− Det finns verkligen stor potential i den här unika anläggningen med tillhörande stora markområde med utsikt över Vättern och närhet till fantastiska naturmiljöer med möjlighet till fritidsaktiviteter som golf, jakt, cykel och vandring. Anläggningen är även en upplevelse i sig själv med riddarsal och slottskapell. Det här är ett ställe som jag själv besökt ibland och verkligen gillar. När det nu blev läge passade denna pärla väl in i vår växande hotellverksamhet. Det är ett stort ansvar att värna och utveckla den historiska fastigheten, säger Karl-Johan Blank.

Slottskapellet på Gyllene Uttern har inspiration från slottskapellet på Läckö slott. Hotellet  har 51 rum och nästan samtliga har sjöutsikt över Vättern. Restaurangen har plats för 250 personer. Konferensanläggningen är väl utvecklad i olika inspirerande miljöer. Hotellet har den välkända kaffestugan med uteservering och utsikt, och på området finns även en stugby.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063