23948sdkhjf

Balder köper norskt fastighetsbolag för 9 miljarder

Fastighets AB Balder tecknar avtal om att förvärva det norska fastighetsbolaget Asset Buyout Partners.

ABP är ett ledande oberoende norskt industrifastighetsbolag med fastighetstillgångar belägna i driftskritiska energi- och maritima kluster längs norska kusten.

Fastighetsvärdet uppgår till 9 miljarder norska kronor (9,2 miljarder svenska kronor) efter avdrag för uppskjuten skatt och omfattar 106 fastigheter.

Uthyrbar area och mark uppgår till 264 000 kvadratmeter och 1 781 000 kvadratmeter mark.
Den ekonomiska uthyrningsgraden är 98 procent och en genomsnittlig kontraktstid på 9 år med hyresintäkter som landar på 600 miljoner norska kronor.

ABP grundades 2016 av HitecVision och William W. Wittusen, VD ABP, för att bygga ett fastighetsbolag med fokus på verksamhetskritiska olje- och gasrelaterade tillgångar, uthyrda på långa kontrakt till solida motparter. Sedan starten har ABP byggt en unik affärsplattform på strategiskt belägna fastigheter och infrastruktur som ligger till grund för ledande norska industrisektorer.

- Vi ser detta förvärv som en fantastisk möjlighet för Balder att utöka sin närvaro i Norge, med fastigheter och platser perfekt positionerade för nuvarande och framtida industrier. ABP är ett spännande företag som vi är tacksamma för att kunna välkomna till Balderfamiljen, säger Erik Selin, vd Balder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079