23948sdkhjf

Han avancerar till Wästbyggs nya vd

Joakim Efraimsson utses till vd för Wästbygg AB. Han tillträder den 1 juni i år och tar då också plats i koncernledningen.

I slutet av januari kommunicerades beslutet att slå ihop Wästbygg Gruppens entreprenad- och projektutvecklingsverksamhet inom bostad och kommersiellt, till en gemensam organisation. 

Jörgen Andersson, vd och koncernchef, som tillfälligt gått in som vd för Wästbygg AB, återgår i samband med detta till att helt fokusera på arbetet som koncernchef för Wästbygg Gruppen.

– Joakim anställdes i Wästbygg 2010. Både i och med sin nuvarande roll som operativ chef Bostad och genom sina tidigare positioner har han samlat på sig en god kunskap om vår affär och våra interna processer.

– Det är väldigt roligt att få erbjuda Joakim tjänsten som vd för Wästbygg AB. Han har rätt kompetens och erfarenhet för att driva utvecklingen av affärsområdena Bostad och Kommersiellt vidare. Joakim är också väldigt uppskattad för sina goda egenskaper som ledare.

Jörgen Andersson tycker att det känns extra bra att kunna utse en intern kandidat.

– Förutom att det visar att vår successionsplanering fungerar, så innebär det också att vi kan driva arbetet vidare utan en ny uppstartsfas, vilket är bra med tanke på att vi relativt nyligen slog ihop verksamheterna inom Wästbygg AB till en gemensam organisation, säger Jörgen Andersson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063