23948sdkhjf

Renta förvärvar och tredubblar i Norge

Dotterbolag Renta Norge AS förvärvar 100 procent av Byggesystemer Norge AS aktiekapital med ett avtal undertecknat den 2 april 2021.

Förvärvet förväntas tredubbla Rentas verksamhet i Norge och öka koncernens omsättning.

Byggesystemer Norge AS är ett uthyrningsföretag, grundat 1975, och har åtta bolag i norra Norge och ett byggnadsställningsföretag i Osloområdet. Företaget har omkring 160 anställda, och ägs av de två familjer som grundade bolaget samt fem minoritetsaktieägare som också arbetar i företaget.

Byggesystemer är marknadsledande i nord Norge och ett av landets ledande inom ställning med en årlig omsättning på omkring 30 miljoner euro 

 
- Förvärvet kommer skapa en grund för att bygga upp en avdelning med byggnadsställning och vi har inga överlappande affärsverksamheter,  säger 

 
Efter förvärvet kommer Bygesystemer att fortsätta att fungera som tidigare, under sin egen ledning som en del av Renta Group. Företagets VD, Arne Bratsberg, kommer att förbli i sin nuvarande ställning, liksom all annan personal. Förvärvet påverkar inte företagets dagliga verksamhet eller dess 160 anställdas ställning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094