23948sdkhjf

NCC avtalar om certifierat Beijervirke i hela Sverige

Beijer Byggmaterial har ett långt samarbete med NCC och ökar nu ytterligare sitt fokus på hållbarhet i det rikstäckande ramavtalet.

Från och med 1 maj 2021 kommer allt virke som NCC:s arbetsplatser i Sverige beställer från Beijers 83 filialers lager att vara PEFC-certifierat.

NCC får på detta sätt tillgång till trä från ett ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till både människor, djur och natur. Samtidigt ökar Beijer andelen volym av certifierat virke vilket därmed intensifierar företagets inriktning mot mer hållbara material.

Vi är stolta över vårt certifikat och vårt stora utbud av certifierat trä. Hållbart skogsbruk är viktigt, inte minst för den biologiska mångfalden i våra skogar och därför betydelsefullt att våra kunder väljer att ta ställning för certifierat trä, säger Alexandra Rosenqvist, miljö- och hållbarhetschef på Beijer Byggmaterial.

För NCC är det viktigt att vara med och bidra till en mer hållbar samhällsutveckling. Det här är viktigt både för oss och för våra kunder, avslutar Maria Bueno Eriksson, hållbarhetschef, NCC Building Sverige

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141