23948sdkhjf

Sveakvarteren på Östermalm är invigda 

Efter drygt 15 års utvecklingsarbete är de så kallade Sveakvarteren på Östermalm äntligen klara.

Sveakvarteren är ett av Stockholms största bygg- och utvecklingsprojekt i modern tid och under tisdagen invigdes de officiellt av Stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

Under invigningsceremonin deltog representanter från de aktörer som har utvecklat området och musikanter från Kungliga Musikhögskolan, vars byggnad också är en del av Sveakvarteren, framförde även ett musikaliskt verk som har koppling till de historiska kvarteren.  
 
- Sveakvarteren är ett gott exempel på ett fastighetsprojekt som har tillskapats med både kvalitet, Stockholms klassiska färgskala och platsens unika historik i åtanke. De nya lägenheterna skapar en attraktiv boendemiljö och lyfter hela stadsmiljön längs med Valhallavägen invid Stockholms stadium, säger Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad. 
 
Planeringen av Sveakvarteren påbörjades redan 2005 och under 2020 var allt färdigställt.

Kvarteren omfattar totalt tre projekt - Artillerigården, Svea Torn samt det sammanbyggda bostadsprojektet Svea Fanfar/Symfoni och Serenad. Nordr har tillsammans med Selvaag och Veidekke Entreprenad skapat nästan 500 bostäder i området, två lounger, tre garage, restauranger och en tunnelbaneuppgång, men också sammanlänkande passager och utemiljöer av hög kvalitet, bland annat i form av ett torg och en lekpark.  
 
- Vi är oerhört stolta över Sveakvarteren och den här invigningsceremonin summerar över 15 år av intensivt stadsutvecklingsarbete från vår sida. Det är ett unikt projekt sett till omfattning och komplexitet, så vi är naturligtvis glada över att det har blivit så bra när allt nu står klart, säger Baard Schumann, koncernchef för Nordr.   

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078