23948sdkhjf

Här är projekten som får dela på 79 miljoner

Nu är det klart vilka projekt som får finansiering genom Energimyndighetens femte utlysning.

Sammanlagt 79 miljoner kronor går till 19 projekt som ska ta fram kunskap, metoder och verktyg för effektivare energianvändning och för att utveckla byggandet och boendet i samhället.

Energimyndighetens program E2B2 stödjer forsknings- och utvecklingsprojekt som arbetar för en resurs- och energieffektiv byggd miljö. Till den senaste utlysningen inkom 91 ansökningar.

Den totala projektvolymen för de 19 beviljade projekten uppgår till 79 miljoner kronor varav 53 miljoner kronor är stöd från Energimyndigheten och resterande samfinansiering från näringslivet.

– Det är glädjande att E2B2 fortsätter bidra med ny kunskap och relevanta och effektiva lösningar som utgår från behov i sektorn. Vi ser till exempel ett ökat fokus på den befintliga bebyggelsen, där många projekt handlar om renovering eller förvaltning, säger Anna Land, programansvarig för E2B2.

Fler projekt än tidigare handlar också om systemlösningar, till exempel installationer och material som utvecklas för byggnader, men också om energisystem- eller livscykelperspektiv. Utvecklingen gynnas av den pågående digitaliseringen som gör komplexa lösningar eller analyser lättare för fler att utveckla.

Projekten läggs till de 78 projekt som redan fått finansiering i E2B2s nuvarande programperiod.

Se vilka projekt som godkänt i utlysning 5Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078