23948sdkhjf

Woodsafe fick pris för drömprojekt

Träimpregneringsföretaget Woodsafe har utsetts till Årets Trade Partner av affärsnätverket Trade Partners Sweden. Utmärkelsen motiveras med att Woodsafe har bockat av drömprojekt efter drömprojekt och bland annat levererat till världens högsta trähus.

– Vi är väldigt stolta över utnämningen som bekräftar att vår affärsidé är rätt – att erbjuda byggbranschen brandskyddsimpregnerat trämaterial. Ju mer vi bygger hus i trä, desto bättre är det för klimatet och miljön och vi är glada att vi kan hjälpa fler att bygga brandsäkert, säger Thomas Bengtsson, vd för Woodsafe.

Woodsafe är baserat i Västerås och levererar träbrandskyddsmaterial till byggbranschen i hela världen. Företaget grundades för drygt 30 år sedan, omsätter cirka 80 miljoner kronor och har drygt 20 anställda.

– I den situation som aktörer i internationell handel befinner sig i efter ett år med pandemi är det extra viktigt att uppmärksamma det fantastiska arbete som görs. Därför är vi mycket glada att tillkännage årets Trade Partner som gjort en fantastisk resa under sina 30 verksamma år. Vi inspireras av deras visionära förhållningssätt där ingenting sätter gränserna för hur stort man kan drömma och där det i allra högsta grad blir möjligt att ta trä från Sverige ut i världen och universum, säger Helena Waker, vd för Trade Partners Sweden.

Ur motiveringen: "Woodsafe Timber Protection är ledande tillverkare av brandimpregnerat trä i Europa med hela Europa som marknad. De senaste åren har drömprojekt efter drömprojekt bockats av, nu kvarstår bara en dröm: att bygga med svenskt trä ute i rymden! Som exempel har de levererat till världens högsta trähus (Mjöstornet), världens största ektak på Gardemoens PirNord, till Europas största innerstadskvarter i trä – Hagastaden i Stockholm, de är officiell sponsor och har levererat allt trä som är möjligt att impregnera till Sveriges Paviljong i World Expo Dubai." 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078